Tři králové dokoledovali. Na mnoha místech pomáhají i stmelují

České Budějovice, jižní Čechy; českobudějovická diecéze – Tříkrálová sbírka je u konce. Od 1. do 14. ledna mohli lidé potkávat po celé republice tisícovky koledníků, kteří koledovali ve prospěch potřebných. V českobudějovické diecézi se jich zapojilo přes 5 tisíc. Předběžné výsledky obětavého snažení „králů“ naznačují, že v letošním roce by na mnoha místech mohl být překonán loňský rekord.

Vedení českobudějovických Charit přineslo požehnání svým partnerům

České Budějovice –  Tři králové z Charity  v pondělí 7. ledna dopoledne přinesli požehnání hned do několika spřátelených institucích v Českých Budějovicích. V netradiční roli Třech králů se objevili prezident a ředitel Diecézní charity Č. Budějovice a ředitel Městské charity Č. Budějovice. Charitní Tři králové za doprovodu kytary zapěli koledu My Tři králové jdeme k vám a symbolicky zpěvem a formulí C + M + B 2019, psanou svěcenou křídou, požehnali svým partnerům a spolupracovníkům.

Tři králové v Domě sv. Františka

Veselí nad Lužnicí –  Letos se obyvatelé Domu sv. Františka na příchod Tří králů obzvláště těšili. 8. ledna se sváteční návštěva konečně dostavila. Klienti už nedočkavě koledníky vyhlíželi, z jejich návštěvy byli nadšení a z těch nejmenších, ani ne tříletých, koledníčků velmi dojatí. Letos se obyvatelé Domu sv. Františka i sami do sbírky aktivně zapojili  – výrobou hvězd pro koledníky a dva obyvatelé také jako koledníci.

Zahájení Tříkrálové sbírky 2019 v Českých Budějovicích: konejme dobro s radostí a opravdovostí

České Budějovice, českobudějovická diecéze – Ve čtvrtek 3. ledna 2019 v Českých Budějovicích byla odstartována Tříkrálová sbírka 2019 slavnostním požehnáním od českobudějovického biskupa Pavla Posáda. Letos poprvé v katedrále sv. Mikuláše. Koledníci v čele se Třemi králi na koních vyšli v 16 hod od katedrály směrem k náměstí Přemysla Otakara II. Poté koledníkům z celé diecéze v katedrále světící biskup Pavel požehnal a popřál všem "králům", aby své poslání konali s radostí a vnitřní opravdovostí.

Slavnostní zahájení Tříkrálové sbírky 2019 v Českých Budějovicích

České Budějovice, českobudějovická diecéze –  Zveme Vás na Slavnostní zahájení Tříkrálové sbírky 2019, které proběhne v Českých Budějovicích ve čtvrtek 3. ledna 2019 od 16 hodin. Průvod koledníků v čele se Třemi králi na koních vyjde v 16 hod od katedrály sv. Mikuláše a vydá se kolem náměstí Přemysla Otakara II. Po návratu do katedrály  koledníkům nejen z Č. Budějovic, ale i jejich zástupcům z celé diecéze, v katedrále sv. Mikuláše požehná českobudějovický biskup Mons. Vlastimil Kročil. Akce se koná pod záštitou primátora Ing. Jiřího Svobody a magistrátu města České Budějovice.

Tříkrálová sbírka 2019: Tři králové opět koledují ve prospěch potřebných

České Budějovice, jižní Čechy; českobudějovická diecéze – Tříkrálová sbírka startuje v České republice již po devatenácté. Výtěžek ze sbírky je tradičně určen na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a jinak sociálně potřebným lidem, a to zejména v regionech, kde sbírka probíhá. Koledníkům v českobudějovické diecézi, se kterými se mohou lidé setkat u svých domovů od 1. do 14. ledna 2019, slavnostně požehná 3. ledna biskup Vlastimil Kročil v katedrále sv. Mikuláše.

Sečteno! Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Tříkrálový koledník z Kutné Hory. Snímek Jakub Žák

112 260 037 korun. Tolik se letos vybralo do pokladniček Tříkrálové sbírky. Celkem 22 767 jich místní charity pod úředním dozorem rozpečetily a peníze z nich sečetly. Koledníci v přestrojení za tři krále vybírali peníze prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika teď děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Podpořili jsme projekt "Pomoc rodinám s onkologicky nemocnými dětmi"

Dostali jsme děkovný dopis, od Charity Minsk (Bělorusko), kde jsme finančně podpořili projekt "Pomoc rodinám s onkologicky nemocnými dětmi".Finanční částka pochází z výtěžku Tříkrálové sbírky 2017.

Děkovný dopis patří všem, kteří koledníkům přispěli do kasičky. DĚKUJEME!

Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky překonal 100 milionů korun. Děkujeme!

Tříkrálové kolednice z Chotče na Pardubicku. Snímek Martina Chvojková

Obsah všech kolednických pokladniček Tříkrálové sbírky 2017 je úředně sečten. Výsledná částka koledy činí obdivuhodných 99,2 milionů Kč, spolu s DMS pak výnos poprvé překročil hodnotu sta milionů korun. To je o téměř 3 miliony více než loni. Výnos sbírky tradičně pomůže v České republice lidem v sociální nouzi, rodinám s dětmi v tísni, lidem s postižením či vážně nemocným, seniorům a dalším ohroženým skupinám obyvatel.

Výsledek Tříkrálové sbírky 2017 za Diecézní charitu Č. Budějovice

V neděli skončila Tříkrálová sbírka. Děkujeme všem dárcům a koledníkům Diecézní charity České Budějovice. Výsledek je 179 530 Kč. Informaci o tom, na co budou peníze použity, naleznete v tomto článku.