Jak můžete podpořit Dům sv. Františka

Naše činnost je možná díky dobrovolným příspěvkům dárců. Bez této pomoci bychom nemohli pomáhat ani rozvíjet naše služby pro potřebné u nás. Pomozte nám pomáhat i Vy.

Zapojit se do Charitního díla můžete mnoha způsoby:

Související informace

• Podporují nás
  • Žádost o potvrzení daru
  • Sbírky
  • V současné době je zapotřebí zastřešení bazenu na relaxační zahradě. Aby bazén mohl být využíván i za nepříznivého počasí klienty Domu sv. Františka ke zdravotnímu cvičení  a volnočasovým aktivitám. Dovybavení pokojů polohovacími postelemi a přivolávacím zařízením.

Financování Domu sv. Františka

Svoji činnost financujeme díky podpoře:

• orgánů státní správy a místních samospráv (ministerstva, kraje, obce)
  • církevních sbírek
  • veřejných sbírek
  • individuálních i firemních sponzorů a dárců
  • z výnosů vlastních benefičních akcí.

Tříkrálová sbírka 2019: Tři králové opět koledují ve prospěch potřebných

České Budějovice, jižní Čechy; českobudějovická diecéze – Tříkrálová sbírka startuje v České republice již po devatenácté. Výtěžek ze sbírky je tradičně určen na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a jinak sociálně potřebným lidem, a to zejména v regionech, kde sbírka probíhá. Koledníkům v českobudějovické diecézi, se kterými se mohou lidé setkat u svých domovů od 1. do 14. ledna 2019, slavnostně požehná 3. ledna biskup Vlastimil Kročil v katedrále sv. Mikuláše.

Sbírka pro potřeby Diecézní charity České Budějovice

České Budějovice –  V den svátku sv. Martina se uskuteční při bohoslužbách ve všech farnostech českobudjěovické diecéze každoroční sbírka ve prospěch Diecézní charity České Budějovice. V loňském roce 2017 se v rámci této již tradiční sbírky vybrala částka 422 314 Kč.

Přání k Velikonocům

Přejeme vám požehnané a v radosti a plnosti prožité svátky velikonoční.

Odkaz sv. Františka ve Veselí nad Lužnicí

Je středa 4. října a my přijíždíme ve tříčlenné sestavě z Diecézní charity České Budějovice do Veselí nad Lužnicí, do Domu sv. Františka – chráněného bydlení. Právě tady začala mše svatá k poctě sv. Františka z Assisi, kterou celebroval biskup Mons. Vlastimil Kročil.

KONCERT BRATŘÍ EBENŮ SE NEBÝVALE VYDAŘIL

V Českých Budějovicích bylo v pátek 6. října vpodvečer v Metropolu a v jeho okolí opravdu živo. Sešly se totiž rovnou tři akce: divadelní představení, předvolební agitační program a benefiční koncert pro charitu.  A kdo přišel právě na koncert, dobře udělal. Hráli totiž „Ebeni“.

Soutěž pro studenty: Člověk a jeho vztah k víře

Charita ČR vyhlašuje soutěž pro studenty středních škol, která je součástí projektu Žijeme spolu, mluvíme spolu – výukou k toleranci a kultuře dialogu.Tématem soutěže je Člověk a jeho vztah k víře či náboženství.

Práce, která naplňuje život a přináší morální i profesní růst

Bohužel i v dnešní době si někteří lidé pletou kvalifikované pracovníky v sociálních službách s „posluhovačkami“. Pracovníci v sociálních službách jsou profesionálové ve svém oboru. Nejen, že k výkonu povolání potřebují patřičné vzdělání, ale vzdělávají se celoživotně

Podpořili jsme projekt "Pomoc rodinám s onkologicky nemocnými dětmi"

Dostali jsme děkovný dopis, od Charity Minsk (Bělorusko), kde jsme finančně podpořili projekt "Pomoc rodinám s onkologicky nemocnými dětmi".Finanční částka pochází z výtěžku Tříkrálové sbírky 2017.

Děkovný dopis patří všem, kteří koledníkům přispěli do kasičky. DĚKUJEME!

Výsledek Tříkrálové sbírky 2016

Na Pelhřimovsku vybrali tříkráloví koledníci do kasiček celkem 646.890,- Kč. Děkujeme všem dárcům, kteří svým darem pomohou potřebným lidem v našem okolí. 65% výtěžku sbírky se vrací zpět k nám a Oblastní charita díky nim může pomáhat tam, kde je potřeba.

Děkujeme, že nám pomáháte pomáhat.

V mrazivých dnech Charita rozšířila stávající pomoc pro lidi bez domova

Ilustrační snímek: Richard Bouda

Uhodily mrazy a strávit noc „na ulici“ či jen dlouhodobý pobyt venku v zimě může být vysoce nebezpečné. Charita v tomto období pravidelně vyhlašuje krizový režim a posiluje kapacitu svých zařízení pro sociálně slabé, aby lidé žijící na ulici mohli pobýt v teple, dostali teplé jídlo a nápoje, případně i vhodné oblečení a obuv. Ve stávajících charitních noclehárnách a ubytovnách v azylových domech a denních centrech přibyla třeba nová lůžka nebo alespoň „teplé židle“ či prodloužení provozní doby.