Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:

Pouť sv. Františka z Assisi

Dům sv. Františka Vás srdečně zvem na pouť ke sv. Františkovi z Assisi do Veselí nad Lužnicí v pátek 3. října 2014.

Program pouti:

• 10.00 hodin bohoslužba vedená českobudějovickým biskupem Mons. Mgr. Pavlem Posádem
  • 11.30 hodin oběd
  • 14.00 hodin prohlídka Domu sv. Františka
  • 15.00 hodin odpoledne s hudbou a občerstvením

Na setkání s Vámi se těší Michaela Čermáková, ředitelka Diecézní charity ČB, Jana Nováková, vedoucí Domu sv. Františka, biskup Pavel Posád a obyvatelé a pracovníci Domu sv. Františka.

Známe výsledky TKS 2014

Dnes proběhlo za účasti zástupce města rozpečetění a následné spočítání kasiček ze sobotní Tříkrálové sbírky. Celkový výtěžek činí 142.911,- Kč. Je to o 13.269,- Kč více než v loňském roce.

Moc děkujeme všem za pomoc při organizování a koledování .

Děkujeme Vám za Vaše příspěvky. Můžeme tak pomáhat tam, kde je to potřebné.

více o přehledu kasiček zde

záměr TKS

fotogalerie TKS

Králové z Kamenice n. L. v Brně

Zástupci Kašparů, Melicharů a Baltazarů z Kamenice n.L. navštívili koncert na podporu Tříkrálové sbírky v Brně.

více foto zde

více o koncertu zde http://www.trikralovasbirka.cz/clanky/koncert-podpori-triralovou-sbirku/

Sledujte on-line: Příběhy, které svět nevidí

Foto: ČTPoslední dva díly nedělního odpoledního pořadu věnovala Česká televize střediskům Charity. Bývalé prostituky, klientky projektu Magdala, vystupují v dílu ze Znojemska. Na druhý konec země, do Chebu, se pak štáb vydal zaznamenat vzpomínky, chyby, ale i budoucí plány a naději lidí bez domova.

Pouť sv. Františka

Vážení příznivici Domu sv. Františka dovolujeme si Vá spozvat na Pouť sv. Františka, která se bude konat 3.10. 2013 od 10:00 v Domě sv. Františka ve Veselí nad Lužnicí.  Pouť sv. Františka

Program:

10:00 Bohoslužba s českobudějovickým biskupem Mons.Jiřím Paďourem OFMCap.

11:30 Oběd

14:00 Prohlídka Domu sv. Františka

15:00 Odpoledne s hudbou a občerstvení

Dvacet minut Radiožurnálu s ředitelem Charity ČR

Bezdomovectvím je u nás ohroženo na sto tisíc lidí. Ministerstvo práce a sociálních věci představilo poprvé koncepci prevence a řešení této problematiky. Jak se k ní staví Charita ČR? A jak se člověk dostane "na ulici" a proč je tak těžké vrátit se zpět do běžného života? Na to odpovídal ředitel Charity ČR Lukáš Curylo. Přehrajte si záznam rozhovoru.

Nové číslo účtu pro sbírku na pomoc v ČR

Charita Česká republika mění číslo účtu veřejné sbírky na pomoc potřebným v ČR, mimo jiné tedy také na pomoc po povodních. Nové číslo sbírkového účtu je 44665522/0800, vedený u České spořitelny.
K této změně dochází z důvodu zákonné povinnosti po třech letech původní sbírku ukončit a předložit úředním orgánům její vyúčtování. Všem dárcům děkujeme za pochopení!

Soutěž o mobily a další ceny

FotosoutěžPřemýšleli jste někdy, co dělají Tři králové v létě? Máte nápad na vtipnou fotku? Přidejte se k zábavné soutěži na Facebooku nejen pro koledníky a vyhrajte mobilní telefony nebo ručně vyráběné zboží z chráněných dílen.

Film o pomoci po povodních

Dobrovolníci ze ZábřehuCharita s lidmi je název filmu, který představuje pomoc lidem v zaplavených oblastech. Jak to vypadá, když do humanitárního skladu přijde celá školní třída? Co je to první psychologická pomoc? Podívejte se!

Pracovníci MPSV pomáhají s Charitou

Přebírání šeku od MPSVDo povodňové pomoci se s Charitou ČR zapojili i pracovníci Ministerstva práce a sociálních věcí. V zaměstnanecké sbírce vybrali pro obec Černěves 69 501 Kč, které Charitě koncem června předala tehdejší ministryně Ludmila Müllerová.
Podívejte se na video nebo fotogalerii.