Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Postní almužna 2019: Kdo se postí, ať je milosrdný

Českobudějovická diecéze, jižní Čechy, Č. Budějovice – Diecézní charita Č. Budějovice společně s Pastoračním střediskem českobudějovického biskupství také letos nabízí možnost zapojit se do tzv. Postní almužny. Postní papírové pokladničky si mohou lidé vzít v kostele o 1. neděli postní (letos 10. března). Princip je jednoduchý: peníze na požitky, které si během postního období odřeknete, můžete vložit do papírové pokladničky a tu na konci postu přinesete zpět do kostela. Výsledná částka pomůže Charitě i pastoračním projektům v diecézi.

Cesta kamenů v Domě sv. Františka až do konce května

Veselí nad Lužnicí –  28. února 2019 proběhla v Domě sv. Františka vernisáž výstavy fotografií Cesta kamenů, jejichž autory jsou Luboš Tuháček a aktivizační pracovnice Eva Kutišová. Výstavou se můžete potěšit až do konce května 2019 právě ve veselském Domě sv. Františka.

Aktuální pracovní příležitosti v Domě sv. Františka

Do Domu sv. Františka ve Veselí nad Lužnicí při Diecézní charitě České Budějovice hledáme:
Pečovatele/ku – na výpomoc během letních měsíců hledáme pracovníky pro přímou ošetřovatelskou péči s lidmi se zdravotním nebo mentálním postižením;
Aktivizační/ho pracovníka/ici – hledáme zapáleného a kreativního člověka, který by byl ochoten pomáhat vyplnit volný čas lidem se zdravotním a mentálním postižením. Jedná se především o práci během víkendů či zástup při dovolené, 2-3 hodiny/den, vhodné jako brigáda.
Bližší informace podá vedoucí Domu sv. Františka Mgr. Ivana Mrázová, tel.: 737 420 274, e-mail: ivana.mrazova@dchcb.charita.cz

Pomozme zajistit dostupnou zdravotní péči pro všechny potřebné

Lidé bez domova s omrzlinami, kožní nemocí či otevřenou ránou se stávají psanci, kterým neumíme účinně pomoci. Podobně jsou na tom nemocní senioři, ponechaní bez pravidelné pomoci rodiny. Mnozí by mohli a chtěli zůstat doma, kde jsou zvyklí, jenže to často není možné. Nejsou jim dostupné potřebné zdravotní služby. „Poskytování sociálních služeb nemocným lidem, kteří se ocitli na okraji, drhne. Problém leží v nedořešené situaci na tzv. zdravotně-sociálním pomezí,“ říká Lukáš Curylo, ředitel Charity Česká republika.

Výstava fotografií Cesta Kamenů

Veselí nad Lužnicí – Zveme Vás na výstavu fotografií nazvanou Cesta kamenů, kterou společně připravili autoři Luboš Tuháček, uživatel chráněného bydlení Dům sv. Františka, a aktivizační pracovnice Eva Kutišová.
Vernisáž výstavy proběhne 28. února 2019 od 18 hodin v Domě sv. Františka ve Veselí nad Lužnicí, kdy vystoupí jindřichohradecký soubor EASY school.
Výstava potrvá do 31. května 2019 a můžete ji navštívit ve všední dny od 14:30 do 16:30.

Veselý masopust ve Veselí nad Lužnicí

Veselí nad Lužnicí – V Domě sv. Františka se 19. února 2019 konala tradiční masopustní zábava. Na harmoniku nám zahrál pan Karel Juráň s manželkou Květou. Ke kávě si obyvatelé sami usmažili výborné koblihy:
Všichni jsme si masopustní veselí ve Veselí nad Lužnicí užili :-).
Fotogaleri ZDE

Řezbář a betlémář navštívil Dům sv. Františka

Veselí nad Lužnicí – Ve čtvrtek 14. 2. 2019 navštívil Dům sv. Františka řezbář a betlémář Roman Galek z Jindřichova Hradce. Povídal o své lásce ke dřevu a dřevořezbě, promítl fotografie svých děl a přivezl i jednu ukázku. Zabývá se především biblickou tématikou, převážně betlémy. Jeho tvorba je velice zajímavá a setkání s tímto nadaným umělcem obohatilo klienty i pracovníky chráněného bydlení.

Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Celkem 119 184 663 korun. Tolik se letos vybralo do 23 908 pokladniček Tříkrálové sbírky. Dnes místní charity pod úředním dozorem rozpečetily ty poslední a peníze z nich sečetly. Kluci a děvčata v přestrojení za tři krále koledovali a vybírali peníze do pokladniček prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika nyní děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Zemřel P. Dominik Josef Doubrava, O.Praem.

Veselí nad Lužnicí – S lítostí oznamujeme, že 23. ledna 2019 zemřel P. Dominik Josef Doubrava, O.Praem, který zápasil se zdravotními obtížemi v Domě sv. Františka ve Veselí nad Lužnicí. Prosíme o modlitbu za zemřelého.

R.I.P.

Výsledky Tříkrálové sbírky 2019 sečetla českobudějovická diecéze jako první

České Budějovice, jižní Čechy; českobudějovická diecéze – Výsledky Tříkrálové sbírky v českobudějovické diecézi jsou sečteny. Jako vůbec první ze všech diecézí v republice zná českobudějovická diecézní Charita kompletní výsledek sbírky: 7 499 909 Kč. Oproti loňskému roku hlásí nárůst o více než 300 tisíc korun.  Peníze pomohou např. seniorům, zdravotně postiženým, matkám s dětmi, lidem bez domova, a to zejména v regionech, kde se koledovalo.