Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Děkujeme Jihočeskému kraji za podporu

Jihočeský kraj také v letošním roce podpořil projekty Diecézní charity České Budějovice. Díky dotacím budeme moci pomáhat potřebným cílovým skupinám po celém Jihočeském kraji. Více informací v článku.

Mezigenerační setkání na zahradě u Domu sv. Františka

Veselí nad Lužnicí – Dům s. Františka opět navštívily děti z veselské Mateřské školy U Zastávky. Tentokrát jsme obdadrovali my je a uspořádali jsme pro ně odpolední setkání na zahradě. Upekli jsme si buřty, děti přinesly nakrájenou zeleninu, poseděli jsme, zazpívali jsme si a děti nám na chodníku zanechaly krásné obrázky malované křídami. Na památku si děti odnesly kamínky nabarvené našimi obyvateli. Bylo to moc příjemné odpoledne a těšíme se na další příležitost k setkání.

DOBROkafe uvedlo projekt YoungCaritas.cz do Českých Budějovic

České Budějovice – Ve čtvrtek 25. dubna Kanovnickou ulicí zavoněla káva. A ne ledajaká! DOBROkafe poprvé oficiálně představilo veřejnosti nový projekt českobudějovické Diecézní charity, jež vznikl díky podpoře  společnosti ENERGIE AG BOHEMIA. Iniciativa YoungCaritas.cz cílí na podporu dobrovolnictví, solidarity a prosociálního chování dětí a mládeže.

Sestry poskytující domácí péči žádají ministra Vojtěcha o zastání

Sestry domácí péče se ve středu 1. května v 11 hodin vypraví před budovu ministerstva zdravotnictví a stromy před ním ovážou červenými mašlemi. Tímto gestem se ve Svátek práce obracejí na ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha a žádají jej o zastání. Opakovaná jednání ukazují, že zdravotní pojišťovny se k této důležité a velmi efektivní části veřejného zdravotnictví, která se nachází ve vleklé krizi, chtějí dál chovat nespravedlivě. Sestry domácí péče jsou od loňského srpna ve stávkové pohotovosti a červené mašle se staly jejím symbolem.

Charita ČR: Zdravotní pojišťovny ohrožují domácí péči

Představte si, že si u vás někdo objedná práci. Vy ji odvedete kvalitně, včas a v plném rozsahu. Vyúčtujete ji – a poté se dozvíte, že dostanete zaplacené jenom tři čtvrtiny. Připadá vám to správné a spravedlivé? Přesně takhle se totiž chovají už mnoho let zdravotní pojišťovny k Charitě Česká republika a dalším poskytovatelům domácí zdravotní péče. Říkají tomu regulace. A kvůli tomuto přístupu je nyní domácí péče ohrožena. I proto oznamujeme pokračování stávkové pohotovosti a za podpory odborů vyzýváme zdravotní pojišťovny k okamžitému řešení situace.

Ať jsou Velikonoce nadějí

Diecézní charita České Budějovice přeje všem hezké a nadějeplné prožití velikonočních svátků.

Setkání s keramikou v Domě sv. Františka

Veselí nad Lužnicí – V rámci cyklu Setkání s řemeslem jsme uspořádali další besedu – tentokrát o keramice. Do Domu sv. Františka dorazila 3. dubna výtvarnice Bc. Simona Šimková, od níž jsme vyslechli poutavé vyprávění  o historii tohoto krásného řemesla, které lidstvo provází od počátku jeho existence. Celý výklad byl doplněn promítáním fotografií a ukázkou keramických výrobků. Vyprávění i prezentace naše klienty velice zaujala, možná i proto, že se setkávají v aktivizační dílně s dobrovolníkem L. Šimkem, manželem výtvarnice, s nímž vyrábí jednoduché keramické výrobky.

Krojovaná družina ukázala kroje i svůj um

Veselí nad Lužnicí –  Sobota 16. března patřila lidovým krojům, písním a velikonočnímu tvoření. Veselský Dům sv. Františka přijela navštívit Krojovaná družina z Jarošova nad Nežárkou. O příjemně aktivně stráveném odpoledni si můžete přečíst dále.

Postní almužna 2019: Kdo se postí, ať je milosrdný

Českobudějovická diecéze, jižní Čechy, Č. Budějovice – Diecézní charita Č. Budějovice společně s Pastoračním střediskem českobudějovického biskupství také letos nabízí možnost zapojit se do tzv. Postní almužny. Postní papírové pokladničky si mohou lidé vzít v kostele o 1. neděli postní (letos 10. března). Princip je jednoduchý: peníze na požitky, které si během postního období odřeknete, můžete vložit do papírové pokladničky a tu na konci postu přinesete zpět do kostela. Výsledná částka pomůže Charitě i pastoračním projektům v diecézi.