Vítáme Vás na webových stránkách Domu sv. Františka ve  Veselí nad Lužnicí

Nové zkušenosti a inspirace. I takový byl začátek adventu v Domě sv. Františka

Veselí nad Lužnicí, Jindřichův Hradec – Předvánoční atmosféru a začátek letošního adventu si prací i novou inspirací užívali klienti z Domu sv. Františka ve Veselí nad Lužnicí. Poprvé prezentovali své výrobky na rozsvícení vánočního stromu ve Veselí a hned další den jeli obdivovat betlémy do Jindřichova Hradce a hledat tam inspiraci pro svou další práci v aktivizační dílně.

Dům sv. Františka poprvé prezentoval své výrobky při rozsvícení stromu ve Veselí nad LužnicíPrvní adventní neděli uživatelé Domu sv. Františka (chráněné bydlení pro osoby s tělesným a mentálním postižením) poprvé prezentovali své výrobky při rozsvícení vánočního stromu ve Veselí nad Lužnicí. Díky Českému červenému kříži, který nám zdarma poskytl stánek, se u prodeje vystřídalo hned 10 obyvatel chráněného bydlení, jenž se také aktivně podílejí na výrobě nejrůznějších dekorativních předmětů, a s nimi i opora v podobě tří pracovnic. Byla to pro nás všechny nová a zajímavá zkušenost, a rádi bychom se i do budoucna podobných akcí zúčastnovali.

Návštěva betlémů v Jindřichově HradciZa odměnu jsme se pak s několika uživateli vydali hned v pondělí 3. prosince do Jindřichova Hradce. Navštívili jsme kostel sv. Jana Křtitele, kde jsem mohli vidět hned 70 vystavených betlémů od padesáti českých betlémářů. Všichni jsme obdivovali betlémy z nejrůznějších materiálů – dřevěné, keramické, látkové, korálkové, drátěné, modrotiskové. Zároveň jsme hledali inspiraci pro příští adventní dobu a vymýšleli, jaký betlém by naši obyvatelé v aktivizační dílně mohli zvládnout vyrobit. Nahlédli jsme i do Muzea gobelínů, kam určitě zavítáme někdy příště. Zvládli jsme také sladkou tečku v cukrárně a procházku městem. Všichni, klienti i pracovníci, se tvářili spokojeně a těší se na další obdobný výlet.

Ivana Mrázová, vedoucí Domu sv. Františka