Vítáme Vás na webových stránkách Domu sv. Františka ve  Veselí nad Lužnicí

Zjistili obyvatelé domu, proč je Lhota červená a ne bílá?

Dne 9. 6. 2015 se obyvatelé domu vydali na zámek Červená Lhota, aby odhalili letitou pověst, proč je Lhota červená a ne bílá, jako tomu bylo v dávných dobách. Myslíte, že jim to prozradila místní bílá paní nebo rybář chytající ryby v přilehlém rybníce?

Dlouhá léta naši uživatelé dumali nad tím, proč se Červené Lhota jmenuje červená a proč je zámek obehnán rybníkem a ne loukou. Nebylo lehké vydat se po stopách dávné pověsti, ale za pomoci pracovníků Diecézní charity mohli být dlouholeté otázky naších uživatelů zodpovězeny. S nadšením jsme se tedy vydali na Červenou Lhotu.  I přesto, že nám počasí nepřálo a v zámku nás čekalo spousta nepříjemných bariér, bylo od místní bílé paní tajemství vyzrazeno. Chcete ho znát taky? Nezbývá Vám tedy nic jiného, než se na zámek vypravit.

Velké poděkování patří zaměstnancům zámku Červená Lhota, kteří nám umožnili vstup na zámek a prohlídku po okolí zcela zadarmo. Velmi si vážíme tohoto vstřícného kroku a moc za něj děkujeme.

Výlet na Červenou Lhotu