Vítáme Vás na webových stránkách Domu sv. Františka ve  Veselí nad Lužnicí

Akce Domu sv. Františka

Výstava fotografií Cesta Kamenů

Veselí nad Lužnicí – Zveme Vás na výstavu fotografií nazvanou Cesta kamenů, kterou společně připravili autoři Luboš Tuháček, uživatel chráněného bydlení Dům sv. Františka, a aktivizační pracovnice Eva Kutišová.
Vernisáž výstavy proběhne 28. února 2019 od 18 hodin v Domě sv. Františka ve Veselí nad Lužnicí, kdy vystoupí jindřichohradecký soubor EASY school.
Výstava potrvá do 31. května 2019 a můžete ji navštívit ve všední dny od 14:30 do 16:30.

Vánoční přání a PF 2019

Vážení a milí pracovníci, klienti našich služeb, štědří dárci,

rádi bychom Vám za Diecézní charitu České Budějovice popřáli požehnané Vánoce a šťastný nový rok naplněný radostí a pokojem.

Jiří Kohout, ředitel a Stanislav Brožka, prezident

Pouť ke sv. Františkovi ve Veselí nad Lužnicí

Veselí nad Lužnicí – Dům sv. Františka ve Veselí nad Lužnicí srdečně zve na tradiční Pouť ke sv. Františkovi z Assisi, kterou bude 4. října slavit svátek patrona tohoto zařízení, jemuž byla vlastní láska k Bohu i všem (nejen lidským) bližním. Pouť bude od 9:30 zahájena bohoslužbou s českobudějovickým světícím biskupem Mons. Pavlem Posádem. Těšíme se na společné setkání s Vámi!

95 let života s Boží pomocí

V Domově sv. Františka se konala oslava jubilea jednoho z našich klientů, který se dožil požehnaných 95 let. Poseděl s ostatními obyvateli a personálem, dokonce vlastnoručně upekl pro hosty několik druhů zákusků. Všichni tak zažili příjemné a milé odpoledne. Oslavenec si pro nás připravil povídání o svém životě, který byl opravdu bohatý...

Májová pobožnost v Domě sv. Františka

V pátek 11. 5. 2018 se na zahradě Domu sv. Františka konala májová pobožnost a mše svatá. Tato odpolední shromáždění se konají v celém měsíci květnu na různých místech ve veselské farnosti a jsou příležitostí ke společné modlitbě růžence, slavení mše svaté a k přátelskému setkání.

Masopust v Domově sv. Františka

V pátek 9. 2. zavítal do Domova sv. Františka masopust.

P. Josef Pius Peterka v Domově sv. Františka oslavil své 90. narozeniny

Mši svatou jako poděkování Bohu za život a kněžskou službu otce Josefa Pia Peterky, OPraem ve čtvrtek 1. března s kněžími, personálem a ostatními spolubydlícími domova sv. Františka sloužil otec biskup Vlastimil Kročil.

Vystoupení Radomíra Švece v Domově sv. Františka

koncert Radomíra Švece

Ve čtvrtek 5.10. v Domě sv. Františka proběhlo hudební vystoupení zpěváka, textaře, skladatele, pianisty a hlavně profesionálního herce Radomíra Švece.

Odkaz sv. Františka ve Veselí nad Lužnicí

Je středa 4. října a my přijíždíme ve tříčlenné sestavě z Diecézní charity České Budějovice do Veselí nad Lužnicí, do Domu sv. Františka – chráněného bydlení. Právě tady začala mše svatá k poctě sv. Františka z Assisi, kterou celebroval biskup Mons. Vlastimil Kročil.

Zveme Vás na vzdělávací program "Základy manipulace s imobilním klientem"

Základy manipulace s imobilním klientem

Zveme Vás na vzdělávací program "Základy manipulace s imobilním klientem" realizovaný v rámci projektu „Zlepšení informovanosti o péči seniorů a zdravotně postižených“, který byl podpořen v rámci dotačního programu Jihočeského kraje „Podpora sociálně zdravotních aktivit“.