KONCERT BRATŘÍ EBENŮ SE NEBÝVALE VYDAŘIL

V Českých Budějovicích bylo v pátek 6. října vpodvečer v Metropolu a v jeho okolí opravdu živo. Sešly se totiž rovnou tři akce: divadelní představení, předvolební agitační program a benefiční koncert pro charitu.  A kdo přišel právě na koncert, dobře udělal. Hráli totiž „Ebeni“.

Soutěž pro studenty: Člověk a jeho vztah k víře

Charita ČR vyhlašuje soutěž pro studenty středních škol, která je součástí projektu Žijeme spolu, mluvíme spolu – výukou k toleranci a kultuře dialogu.Tématem soutěže je Člověk a jeho vztah k víře či náboženství.

Práce, která naplňuje život a přináší morální i profesní růst

Bohužel i v dnešní době si někteří lidé pletou kvalifikované pracovníky v sociálních službách s „posluhovačkami“. Pracovníci v sociálních službách jsou profesionálové ve svém oboru. Nejen, že k výkonu povolání potřebují patřičné vzdělání, ale vzdělávají se celoživotně

Podpořili jsme projekt "Pomoc rodinám s onkologicky nemocnými dětmi"

Dostali jsme děkovný dopis, od Charity Minsk (Bělorusko), kde jsme finančně podpořili projekt "Pomoc rodinám s onkologicky nemocnými dětmi".Finanční částka pochází z výtěžku Tříkrálové sbírky 2017.

Děkovný dopis patří všem, kteří koledníkům přispěli do kasičky. DĚKUJEME!

Výsledky postní almužny 2015

Výsledek letošní sbírky Postní almužny je znám ode dneška. Peníze budou použity na účely, které dárci na pokladničkách zaškrtnuli a to zejména na podporu projektů, které jsou v ostatních charitativních zařízeních v naší diecézi. Např.  domov pro matku a dítě ve Veselíčku - Domov sv. Alžběty nebo Noclehárna sv. Antonína v J. Hradci pro muže bez přístřeší.

výsledky jsou zde

Světový den potravin: Konec hladu do roku 2025

Prezident Caritas Internationalis, kardinál Oscar Rodriguez Maradiaga vyjadřuje podporu kampaně #EndHungerBy2025

U příležitosti Světového dne potravin vydala Caritas Internationalis, mezinárodní síť sdružující 164 národních Charit včetně té české, prohlášení, ve kterém říká, že svět má prostředky na to, aby do roku 2025 došlo k ukončení hladu. A dále uvádí, že neexistují žádné omluvy pro to, aby 805 milionů lidí nemělo co jíst.

Ve sbírce pro rodiny pěti výsadkářů jsou již více než 2 miliony korun

Na sbírkový účet pro rodiny výsadkářů již drobní dárci přispěli částkou dva miliony korun. Veřejná sbírka vznikla z popudu jejich druhů ve zbrani a zajišťuje ji Charita ČR.

Ve sbírce pro rodiny výsadkářů je 1,3 milionu Kč

Na sbírkový účet pro rodiny výsadkářů, již drobní dárci přispěli částkou jednoho milionu korun. Veřejná sbírka vznikla z popudu jejich druhů ve zbrani a zajišťuje ji Charita Česká republika.

Pomozte i vy lidem bez domova

Blíží se čas Vánoc. Každoročně jsme svědky toho, že někteří lidé budou tento čas trávit na ulici. Nabízí se proto otázka, jak může každý z nás aspoň trošku těmto lidem Vánoce zpříjemnit.

Probíhá formační akce Postní almužna 2012

Během postní doby mají věřící v ČR opět možnost návratu k starobylé postní tradici – almužně. Pastorační akce s názvem Postní almužna byla zahájena na Popeleční středu (22. 2.), případně o 1. neděli postní, a potrvá do konce postu.