Slavnostní bohoslužba za Charitu

Srdečně všechny zveme na Slavnostní bohoslužbu za Charitu, která se bude konat v úterý 29. května 2018 v Katedrále sv. Mikuláše v Českých Budějovicích. V rámci bohoslužby poděkujeme odcházejícímu řediteli Městské charity České Budějovice Mgr. Josefu Hesovi a přivítáme do funkce jeho nástupce Víta Fialku.

Odkaz sv. Františka ve Veselí nad Lužnicí

Je středa 4. října a my přijíždíme ve tříčlenné sestavě z Diecézní charity České Budějovice do Veselí nad Lužnicí, do Domu sv. Františka – chráněného bydlení. Právě tady začala mše svatá k poctě sv. Františka z Assisi, kterou celebroval biskup Mons. Vlastimil Kročil.

KONCERT BRATŘÍ EBENŮ SE NEBÝVALE VYDAŘIL

V Českých Budějovicích bylo v pátek 6. října vpodvečer v Metropolu a v jeho okolí opravdu živo. Sešly se totiž rovnou tři akce: divadelní představení, předvolební agitační program a benefiční koncert pro charitu.  A kdo přišel právě na koncert, dobře udělal. Hráli totiž „Ebeni“.

Zveme Vás na vzdělávací program "Základy manipulace s imobilním klientem"

Základy manipulace s imobilním klientem

Zveme Vás na vzdělávací program "Základy manipulace s imobilním klientem" realizovaný v rámci projektu „Zlepšení informovanosti o péči seniorů a zdravotně postižených“, který byl podpořen v rámci dotačního programu Jihočeského kraje „Podpora sociálně zdravotních aktivit“.

Zveme Vás na vzdělávací program "Jak se správně stravovat"

Jak se správně stravovat

Srdečně Vás tímto zveme na vzdělávací program "Jak se správně stravovat" realizovaný v rámci projektu „Zlepšení informovanosti o péči seniorů a zdravotně postižených“, který byl podpořen v rámci dotačního programu Jihočeského kraje „Podpora sociálně zdravotních aktivit“.

Pouť ke svatému Františkovi

pouť ke sv. Františkovi

Srdečně Vás tímto zveme na Pouť ke svatému Františkovi - ve středu 4.10.2017 od 09:30hod. Těšíme se na Vás!

Zveme Vás na vzděláncí program "Škola zad"

Zveme Vás na vzdělávací program "Škola zad" realizovaný v rámci projektu „Zlepšení informovanosti o péči seniorů a zdravotně postižených“, který byl podpořen v rámci dotačního programu Jihočeského kraje „Podpora sociálně zdravotních aktivit“.

Soutěž pro studenty: Člověk a jeho vztah k víře

Charita ČR vyhlašuje soutěž pro studenty středních škol, která je součástí projektu Žijeme spolu, mluvíme spolu – výukou k toleranci a kultuře dialogu.Tématem soutěže je Člověk a jeho vztah k víře či náboženství.

Práce, která naplňuje život a přináší morální i profesní růst

Bohužel i v dnešní době si někteří lidé pletou kvalifikované pracovníky v sociálních službách s „posluhovačkami“. Pracovníci v sociálních službách jsou profesionálové ve svém oboru. Nejen, že k výkonu povolání potřebují patřičné vzdělání, ale vzdělávají se celoživotně

Podpořili jsme projekt "Pomoc rodinám s onkologicky nemocnými dětmi"

Dostali jsme děkovný dopis, od Charity Minsk (Bělorusko), kde jsme finančně podpořili projekt "Pomoc rodinám s onkologicky nemocnými dětmi".Finanční částka pochází z výtěžku Tříkrálové sbírky 2017.

Děkovný dopis patří všem, kteří koledníkům přispěli do kasičky. DĚKUJEME!