Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:

Záměry Tříkrálové sbírky v lednu 2016 na jihu Čech

Každá charita, příp. farnost, která v daném místě organizuje Tříkrálovou sbírku, si může zvolit účel, na který peníze ze sbírky využije. Jednotlivé záměry sbírky na jihu Čech za Charity a farnosti naleznete zde.

Pouť sv. Františka z Assisi

Dům sv. Františka Vás srdečně zvem na pouť ke sv. Františkovi z Assisi do Veselí nad Lužnicí v pátek 3. října 2014.

Program pouti:

• 10.00 hodin bohoslužba vedená českobudějovickým biskupem Mons. Mgr. Pavlem Posádem
  • 11.30 hodin oběd
  • 14.00 hodin prohlídka Domu sv. Františka
  • 15.00 hodin odpoledne s hudbou a občerstvením

Na setkání s Vámi se těší Michaela Čermáková, ředitelka Diecézní charity ČB, Jana Nováková, vedoucí Domu sv. Františka, biskup Pavel Posád a obyvatelé a pracovníci Domu sv. Františka.

Benefiční koncert Štěpána Raka v sobotu 10. května v Č. Budějovicích

Virtuózní kytarista Štěpán Rak zahraje 10. 5. 2014 od 18.00 v českobudějovickém klubu Horká vana Česká 7). Vstupné z představení bude věnováno na podporu dětí z oblastí postižených havárií v Černobylu. Více informací zde.

Známe výsledky TKS 2014

Dnes proběhlo za účasti zástupce města rozpečetění a následné spočítání kasiček ze sobotní Tříkrálové sbírky. Celkový výtěžek činí 142.911,- Kč. Je to o 13.269,- Kč více než v loňském roce.

Moc děkujeme všem za pomoc při organizování a koledování .

Děkujeme Vám za Vaše příspěvky. Můžeme tak pomáhat tam, kde je to potřebné.

více o přehledu kasiček zde

záměr TKS

fotogalerie TKS

Králové z Kamenice n. L. v Brně

Zástupci Kašparů, Melicharů a Baltazarů z Kamenice n.L. navštívili koncert na podporu Tříkrálové sbírky v Brně.

více foto zde

více o koncertu zde http://www.trikralovasbirka.cz/clanky/koncert-podpori-triralovou-sbirku/

Sledujte on-line: Příběhy, které svět nevidí

Foto: ČTPoslední dva díly nedělního odpoledního pořadu věnovala Česká televize střediskům Charity. Bývalé prostituky, klientky projektu Magdala, vystupují v dílu ze Znojemska. Na druhý konec země, do Chebu, se pak štáb vydal zaznamenat vzpomínky, chyby, ale i budoucí plány a naději lidí bez domova.

Pouť sv. Františka

Vážení příznivici Domu sv. Františka dovolujeme si Vá spozvat na Pouť sv. Františka, která se bude konat 3.10. 2013 od 10:00 v Domě sv. Františka ve Veselí nad Lužnicí.  Pouť sv. Františka

Program:

10:00 Bohoslužba s českobudějovickým biskupem Mons.Jiřím Paďourem OFMCap.

11:30 Oběd

14:00 Prohlídka Domu sv. Františka

15:00 Odpoledne s hudbou a občerstvení

Dvacet minut Radiožurnálu s ředitelem Charity ČR

Bezdomovectvím je u nás ohroženo na sto tisíc lidí. Ministerstvo práce a sociálních věci představilo poprvé koncepci prevence a řešení této problematiky. Jak se k ní staví Charita ČR? A jak se člověk dostane "na ulici" a proč je tak těžké vrátit se zpět do běžného života? Na to odpovídal ředitel Charity ČR Lukáš Curylo. Přehrajte si záznam rozhovoru.

MÁJ SPOLU - podruhé

Zveme všechny děti a jejich rodiče na akci  MÁJ SPOLU II., která se koná ve čtvrtek, 29. 8. od 15 do 19 hodin na sídlišti Máj opět na travnatém prostranství před Základní školou Máj, ul. M. Chlajna.  Více zde

Nové číslo účtu pro sbírku na pomoc v ČR

Charita Česká republika mění číslo účtu veřejné sbírky na pomoc potřebným v ČR, mimo jiné tedy také na pomoc po povodních. Nové číslo sbírkového účtu je 44665522/0800, vedený u České spořitelny.
K této změně dochází z důvodu zákonné povinnosti po třech letech původní sbírku ukončit a předložit úředním orgánům její vyúčtování. Všem dárcům děkujeme za pochopení!