Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Májová pobožnost v Domě sv. Františka

V pátek 11. 5. 2018 se na zahradě Domu sv. Františka konala májová pobožnost a mše svatá. Tato odpolední shromáždění se konají v celém měsíci květnu na různých místech ve veselské farnosti a jsou příležitostí ke společné modlitbě růžence, slavení mše svaté a k přátelskému setkání.

Slavnostní bohoslužba za Charitu

Srdečně všechny zveme na Slavnostní bohoslužbu za Charitu, která se bude konat v úterý 29. května 2018 v Katedrále sv. Mikuláše v Českých Budějovicích. V rámci bohoslužby poděkujeme odcházejícímu řediteli Městské charity České Budějovice Mgr. Josefu Hesovi a přivítáme do funkce jeho nástupce Víta Fialku.

Děravá síť poslední záchrany: změny Zákona o hmotné nouzi ubírají těm nejchudším

Změny systému pomoci v hmotné nouzi, prosazené v průběhu roku 2017, přinesly trpké ovoce. Podle zkušeností odborníků Charity Česká republika, pracujících dlouhodobě s lidmi v nouzi, způsobují nedávné novely zákona těm nejchudším zbytečné potíže a jejich složitou materiální a bytovou situaci ještě zhoršují

Přání k Velikonocům

Přejeme vám požehnané a v radosti a plnosti prožité svátky velikonoční.

Duchovní zastavení  zaměstnanců charit

Vedení Diecézní charity Č. Budějovice umožnilo zaměstnancům charit v diecézi předvelikonoční duchovní zastavení na poutním místě Lomec (20. 3.)

Masopust v Domově sv. Františka

V pátek 9. 2. zavítal do Domova sv. Františka masopust.

P. Josef Pius Peterka v Domově sv. Františka oslavil své 90. narozeniny

Mši svatou jako poděkování Bohu za život a kněžskou službu otce Josefa Pia Peterky, OPraem ve čtvrtek 1. března s kněžími, personálem a ostatními spolubydlícími domova sv. Františka sloužil otec biskup Vlastimil Kročil.

Sečteno! Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

112 260 037 korun. Tolik se letos vybralo do pokladniček Tříkrálové sbírky. Celkem 22 767 jich místní charity pod úředním dozorem rozpečetily a peníze z nich sečetly. Koledníci v přestrojení za tři krále vybírali peníze prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika teď děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Vystoupení Radomíra Švece v Domově sv. Františka

Ve čtvrtek 5.10. v Domě sv. Františka proběhlo hudební vystoupení zpěváka, textaře, skladatele, pianisty a hlavně profesionálního herce Radomíra Švece.

Odkaz sv. Františka ve Veselí nad Lužnicí

Je středa 4. října a my přijíždíme ve tříčlenné sestavě z Diecézní charity České Budějovice do Veselí nad Lužnicí, do Domu sv. Františka – chráněného bydlení. Právě tady začala mše svatá k poctě sv. Františka z Assisi, kterou celebroval biskup Mons. Vlastimil Kročil.