Mariánská pobožnost v Domě sv. Františka

V pátek 12. května 2017 se konala na zahradě Domu sv. Františka ve Veselí nad Lužnicí Májová pobožnost. Zúčastnilo se na 50 osob.

Dnes již tradiční akci založil před deseti lety tehdejší správce farnosti Mons. Vlastimil Kročil (současný českobudějovický biskup). Tradice zůstala až do dnešních dnů, kdy se i nadále konají jednou měsíčně na zahradě v jednotlivých rodinách veselské farnosti mariánské pobožnosti.

Těší nás, že do společenství veselské farnosti patří i náš Dům sv. Františka - chráněné bydlení.

"Počasí našemu setkání přálo. Přišli lidé z veselské farnosti, z Domu sv. Františka i z vedlejšího Centra sociálních služeb TEP.  Upřesnil k celé akci P. Stanislav Brožka, duchovní správce farnosti Veselí nad Lužnicí a zároveň prezident Diecézní charity České Budějovice. Bohoslužbu, které P. Brožka předsedal, slavili přítomní věřící i se čtyřmi knězi, kteří se sem přestěhovali z českobudějovického domova pro staré kněze letos na jaře a nalezli zde domov.

Společně se všichni pomodlili růženec, slavili bohoslužbu a zazpívali mariánské litanie. Na závěr následovalo společné pohoštění a popovídání.

Děkujeme všem, kteří pomohli setkání připravit a zorganizovat, přispěli občerstvením.

Text: vm